No-Nonsense

 

Voor deze editie staken we met de pont het water over naar Boerderij De Eenzaamheid. Dit familiebedrijf maakt al 5 generaties kaas op een eiland. En nu onderzoekt zoon Joost van Schie of koeien, kaas en klimaat op een duurzame manier samen kunnen gaan.

De boerderij is een onderzoeksbodem voor regeneratieve methodieken. Zo werken ze samen met partijen als Wilder Land en zijn ze onderdeel van een bijzonder experiment van de Universiteit Leiden en Wageningen Universiteit, waarbij rijstplanten zijn aangeplant. De onderzoekers willen rijst testen als middenweg voor duurzaam veenlandbeheer in de toekomst: het waterpeil verhogen maar toch voedsel produceren.

Zonder poespas
Onder het thema No-nonsense lieten we het karakter van de locatie z’n werk doen: met de pont over, aperitief in de koeienstal, dineren in de boomgaard en het proeflokaal van de kaasmakerij, en rondleiding over het veenland. We vulden dit aan met strak, natuurlijk design. Met als eyecatcher de slingertafel van Studio Reizevoort tussen de fruit bomen. Ook in het menu kozen we voor eenvoud en smaak: pure ingrediënten, heldere combinaties en goed geselecteerde dranken. ‘Gewoon lekker!’

Next
Next

The Green Plate Gathering