
The Moroccan Edition
Marokko is een land waar de gastronomie heel groots is. Met invloed uit de Arabische, Berberse en Joodse eetcultuur en landen als Spanje en Frankrijk heeft het een uiteenlopend pallet. Daarnaast is Marokko door de geografische ligging rijk aan veel verse producten en leent het zich uitstekend voor een editie van de Wet van Weber.
“Deze editie was de grootste uitdaging op het gebied van smaak van de Wet van Weber tot nu toe, doordat de smaken uit de Marokkaanse keuken mij onbekend waren. We hebben drie keer zoveel gerechten getest als normaal om de smaak te pakken te krijgen die we op het bord willen brengen. Je gaat niet uit van iets dat je al kent, maar begint vanaf nul. Uiteindelijk hebben we vernieuwende gastronomische gerechten met Marokkaanse invloeden weten te serveren.” - Rob Reizevoort
Voor de tweede keer reisden we met onze gasten af naar Fabriek Zuidermeer. Mede door de veelzijdigheid van de locatie, hebben we onze gasten in twee verschillende sferen een totaalbeleving geboden. Uiteraard kon een afsluitende kop Marokkaanse muntthee bij de daarvoor ingerichte thee kar niet ontbreken.


































